top of page

050-565-8570

לוגו משרד עורכי דין רונית רם

Success! Message received.

ליווי ויעוץ לקראת חקירה פלילית

זומנתי לחקירה במשטרה, כיצד עלי לנהוג?

השלב הראשון בהליך הפלילי הוא שלב החקירה. התייעצות עם עורך דין פלילי עוד בשלב זה הינה קריטית שכן יש ביכולתו להעמיד כל נחקר על זכויותיו בחקירה ולייעץ לו כיצד לנצל את זכויותיו. יש לזכור, כי כל מה שנאמר בחקירה משטרתית, יכול בעתיד להיות בעל השלכות מרחיקות לכת על המשך ניהול ההליך הפלילי כנגד החשוד ועל קבילות הראיות שנאספו כנגדו.

ישנם מקרים בהם יהא כדאי לחשוד לשמור על זכות השתיקה. ליווי של עורך דין פלילי בשלב זה הינו משמעותי ביותר ויכול להשפיע על המשך ההליך כולו. 

בשלב החקירה נערך בירור האם בוצעה עבירה פלילית ומי ביצע אותה. כמו כן, נאספות ראיות כנגד החשוד בביצוע העבירה כדי לאפשר לתובע, בשלב מאוחר יותר, להחליט האם להעמיד את החשוד לדין.

אדם המגיע לחקירה פלילית, עלול לחרוץ את דינו של התיק כבר בשלב מוקדם זה. אופן ההתנהלות בחקירה, עשוי לסייע בהקטנת החשדות, ואף להוביל לביטול החשדות ולאי הגשת כתב אישום הגורר בעקבותיו ניהול הליך פלילי.

קבלת ייעוץ משפטי כבר בתחילת ההליך הפלילי, תפקידו לתת לנחקר מידע וכלים מקצועיים וכן לחשוף אותו לזכויות העומדות לרשותו בהליך ראשוני זה:

הזכות לקבל אזהרה בדבר זכות השתיקה: לנחקר כחשוד "תחת אזהרה", קיימת הזכות לדעת כי הוא נחקר כחשוד ועומדת לו זכות השתיקה. ישנם מקרים בהם נחקר יחל את חקירתו כעד לאירוע ובמהלך החקירה יהפוך לחשוד.  

זכות השתיקה: לאדם החשוד בביצוע מעשה, קיימת זכות שתיקה. זאת בשונה מנחקר שהוא עד, אשר לו עומדת הזכות לאי הפללה עצמית, אשר משמעה שהוא ראשי לסרב לענות על שאלות שהתשובה עליהן עלולה לגרום להפללתו.

הזכות לקבל מידע בדבר הזכות להיוועץ בעורך דין: מחובתה של הרשות החוקרת ליידע חשוד על זכותו להיוועץ בעורך דין. 

הזכות להיוועץ בעורך דין: לאור פסיקת בית המשפט העליון לעצור, מעוכב, חשוד או אזרח מן השורה, יש זכות לבקש להיוועץ בעורך דין בטרם תחילת החקירה, כאשר שיחה זו חשובה כדי למנוע טעויות ומעוגנת בחוק סדר הדין הפלילי. כאשר חשוד מבקש להיוועץ בעורך דין טרם החקירה מחויבת הרשות החוקרת להמתין לבואו של עורך דין, במידה וזה מודיע כי יגיע תוך פרק זמן סביר. עומדת אף הזכות להפסיק את החקירה בכל שלב ולדרוש להיוועץ בעורך דין, בסיום החקירה ובטרם החתימה.

במהלך חקירה משטרתית משתמשים החוקרים באסטרטגיות שונות בניהן הפעלת לחץ נפשי על הנחקר, ביצוע עימות מול קורבן העבירה או מול עדים אחרים, עימות הנחקר עם ממצאים נוספים הנמצאים ברשות החוקר, מסדר זיהוי ועוד. בכל פעולות החקירה, כפופה הרשות החוקרת למגבלות ועל הנחקר לדעת על כך. ליווי עו"ד, מאפשר לחשוד להבין מה צפוי לו בחקירה, כיצד להימנע מליפול ב"מלכודות" שטומנים לו החוקרים וכיצד לנסח את דבריו באופן שיובנו כראוי ולא יפורשו כנגדו.

 

בסיום החקירה, חובה לקרוא את הדברים שכתב החוקר !!!  במידה שלא נרשמו הדברים במדויק, חשוב לבקש מהחוקר לתקן את העדות.

יצירת קשר

03-6035777

050-5658570

דיני משפחה

גישור בענייני משפחה

תביעות גירושין

משמורת והסדרי ראייה

מזונות אישה וילדים

התרת נישואין

הסכם גירושין

הסכם ממון

הסכם הורות משותפת

הסכם חיים משותפים

הסכם חיים משותפים לבני זוג מאותו המין

אלימות פיזית

אלימות מילולית

אלימות כלכלית

צווי הגנה

תלונות שווא על אלימות

עריכת צוואה

התנגדות לצוואה

בדיקת אבהות

עבירות אלימות

עבירות אלימות במשפחה

צווי הגנה

תלונות שווא

תקיפת שוטרים

עבירות מין (אונס, הטרדה מינית, מעשה מגונה)

דין פלילי

כתב אישום פלילי

ביטול כתב אישום

ערעור פלילי

חנינה מהנשיא

מחיקת רישום פלילי

מחיקת רישום משטרתי

שינוי עילת סגירה

עבירות רכוש

ייצוג פלילי לקטינים

מעצר ימים

מעצר עד תום ההליכים

עבירות נשק

עבירות איומים וסחיטה

החזקת סכין או אגרופן

כליאת שווא

קבלת דבר במרמה

אי הרשעה

ביטול הרשעה

שימוע לפני הגשת כתב אישום

ייעוץ לקראת חקירה במשטרה

עבירות תקיפה

עבירות הונאה

גניבה ממעסיק

עבירות הצתה

עבירות זנות ותועבה

עבירות זיוף

עבירות סחר בבני אדם

עבירות שוחד

עבירות הימורים

Website by

לוגו נטליקון

כל הזכויות שמורות לעו"ד רונית רם 2019

bottom of page